Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Μετακίνηση
Για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στο πανεπιστήμιο, η τιμή του ταξί κυμαίνεται στα 6 με 7 ευρώ. (Εκτός και αν είσαι μέλος ΜΚΟ ή πρόσφυγας, οπότε οι τιμές είναι απροσδιόριστες). Αν επιθυμείς να επισκεφτείς πρώτα την πόλη μας, η τιμή αγγίζει maximum τα 11 ευρώ.
Η πλατεία Σαπφούς είναι η κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης, απ’ όπου ξεκινάει το λεωφορείο για το πανεπιστήμιο. Σε περίπτωση που επιχειρήσεις να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να γνωρίζεις ότι τα δρομολόγια τις καθημερινές μέρες πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα από της 8:30 μέχρι και της 21:10, εκτός από το απογευματινό δρομολόγιο των 19:00, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τη διάθεση του οδηγού. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία, θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη την ημέρα του Σαββάτου, είναι η πιάτσα με τα ταξί στον «πεζόδρομο» της πλατείας, με δεδομένο ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων πραγματοποιούν επιλεκτικές εμφανίσεις στις 13:40, 14:30, 16:15 και 20:10 το βράδυ. 
Ας υποθέσουμε ότι έχεις φτάσει το πανεπιστήμιο. Η αναχώρησή σου από το λόφο δεν χρειάζεται να αγχώνει, καθώς τις καθημερινές το λεωφορείο περνάει από το τμήμα του Περιβάλλοντος 10’ λεπτά αφ’ ότου αναχωρήσει από την πλατεία Σαπφούς. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να σου επισημάνω πως αν σταθείς τυχερός, ίσως βιώσεις την εμπειρία του φοιτητή – σαρδέλα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σου.

Ώρα να γευματίσουμε….

Η Μυτιλήνη είναι μια πόλη χτισμένη από junk food και τουριστικές ταβέρνες. Εμείς επιλέξαμε κάποια από τα μέρη τα οποία θεωρούμε ότι διαθέτουν ένα καλό περιβάλλον και σαφώς ένα καλύτερο φαγητό. Τα παρακάτω καταστήματα προσφέρουν 10 % έκπτωση από Πέμπτη έως και την Κυριακή στα άτομα του Συνεδρίου – Πανεπιστημίου. 
•    ΟΥΡΑΝΟΣ Τοποθεσία: Επάνω Σκάλα, Παλιό Λιμάνι, Ταβέρνα-Ουζερί
•    ΔΗΜΟΣ  Τοποθεσία :Επάνω Σκάλα, Παλιό Λιμάνι, Ταβέρνα
•    ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ     Τοποθεσία: Αγορά, Εστιατόριο με παραδοσιακή ντόπια κουζίνα
•    ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝΣ Τοποθεσία: Φανάρι, Εστιατόριο-Μαγειρευτά
•    ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗ  Τοποθεσια: Επάνω Σκάλα, Παραδοσιακό Ουζερί
Tip: Ενημερώνουμε ότι είμαστε από το συνέδριο πριν βγουν τα φαγητά. 
Στα εκτός πόλης δεν υπάρχει κάποια έκπτωση παρ’ όλα αυτά μπορούμε να προτείνουμε

•    ΑΝΤΩΝΗΣ   Τοποθεσία: Ταξιάρχες- Καγιάνι, Παραδοσιακή ταβέρνα με εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες
•    ΟΥΖΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Τοποθεσία: Αφάλωνας, Παραδοσιακό ουζερί.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:  
Αστικά ΚΤΕΛ Μυτιλήνης:  22510 – 46436
Υπεραστικά ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: 22510 – 28873
Taxiplon  : 18222 ή 2102773600 ή 6981218222

Wifi

Δίκτυο     eduroam
(Οδηγίες σύνδεσης στο eduroam: https://ype.aegean.gr/wifi/wifi-eduroam)
username:     temp1604@aegean.gr
password:      black77!#